>Lækker og spændende mad på Etika

>I går spiste jeg middag på Jens Rahbeks nyeste restaurant Etika med kæreste + svigerfar, som ligger på Ny Østergade i hjertet af Kbh. Jens Rahbek var med til at starte Stick & Sushi for efterhånden mange år siden, og nu er det altså blevet Etika, som er en fusion mellem det japanske og det nordiske køkken – retterne er japanske og mange af de friske råvarer er fra norden, han har kastet sig over.
Maden var fantastisk lækker, og hvor er det skønt, at der endelig er nogen, der viser at japansk kokkekunst er andet en bare sushi. Jeg er selv en stor sushifan, men det japanske køkken kan så meget mere – og så endda uden så mange ris! Masser af lækre fisk og skaldyr, friske grøntsager og så en lille smule mørt kød – jeg er solgt!

Da ingen af os sidder inde med nogen stor viden indenfor japansk gastronomi, forsøgte vi os med Tasting Menuen til 495,-. Egentlig synes jeg, at det er en rigtig god pris, for vi fik 8 meget lækre retter (én af dem dog ikke helt på højde med de andre – noget med noget tun-blyantsspids-fnuller), og gik derfra mere end mætte. 
Derudover skulle vi selvfølgelig have Sake – som svigerfar i samarbejde med Etikas sake-ekspert kunne fortælle en masse om – og vi var selvfølgelig nødt til at smage flere forskellige. Rigtig sjovt og heldigvis er sake ikke så stærkt, at det gør noget – hverken i procenter eller smagen.

Etika kan absolut anbefales, og maden var både anderledes og virkelig lækker. Indretningen var fin og gennemført, og betjeningen hyggelig og snakkesaglig.

Yesterday I had dinner at Jens Rahbek newest restaurant Etika. Etika is a fusion of Japanese and Nordic cuisine – the dishes is Japanese, and many of the fresh ingredients are from the north. The food was delicious and I love that someone is finally showing that Japanese cooking is more than just sushi. Etika is definitely worth visiting, and the food was both inspiring and delicious.

Frk. L

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s