>Basic bread recipe

>Så kommer opskriften på basisdej til brød og pizza – som lovet i indlægget i går.

Ingredienser:
45 gram gær
1940 ml. vand
45 gram honning
750 gram hvedemel
750 gram durum mel
30 gram salt

Gær og honning opløses i cirka halvdelen af vandet og stilles til side. De to typer mel blandes med salt og gæropløsningen, og resten vandet hæles i. Dejen røres sammen med ske eller elpisker til den er glat. Herefter hældes den ud på bordet, for nu skal der æltes.
Ælt dejen i mindst 10 minutter for virkelige at sætte gang i hæveprocessen og pak derefter dejen ind i film og stil et varmt sted indtil den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).

Dejen deles i to. Den ene halvdel kan nu skæres op i mindre dele som hver kan blive til fine pizzaer.
Den anden halvdel æltes sammen med et par skefulde olivenolie, til dejen bliver fin og glat. Herefter deles dejen i tre brød som placeres på en plade. Brødene snittes et par gange og skal nu efterhæve i en lille halv time, hvorefter de bages i 25 minutter ved 225 grader varmluft.

I had a nice time baking these lovely breads the yesterday. 


Frk. N

Reklamer

4 responses

  1. >Det ser lækkert ud søde …kan man få dig til at bage næste gang du kommer til middag?! Hvem der bare selv var en domestic goddess!

    november 24, 2010 kl. 9:07 pm

  2. >Det kan du tro at jeg vil, du inviterer bare;)

    november 24, 2010 kl. 9:10 pm

  3. >Mm, det må prøves :-) Ser jo mega lækkert ud..

    november 27, 2010 kl. 9:13 am

  4. >De er utrolig lækre og meeeeget nemme at lave. Kan kun anbefale at du kaster dig ud i det:)

    november 29, 2010 kl. 9:44 pm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s